Dzisiaj jest 19.10.2017
Strona głównaRekrutacjaKontaktLinkiBiuletyn Informacji Publicznej


Ogólnopolski Turniej Przetwórstwa Mięsa

    Ogólnopolski Turniej Przetwórstwa Mięsa jest turniejem trójstopniowym. Biorą w nim udział uczniowie klas trzecich zasadniczych szkół zawodowych oraz inne osoby uczące się zawodu rzeźnik- wędliniarz /do lat 20/. Tematyka turnieju obejmuje wiadomości teoretyczne i umiejętności praktyczne w zakresie przedmiotów zawodowych poszerzone o literaturę zawodową.
    W części praktycznej uczestnicy muszą wykazać się umiejętnością:
  • doboru odzieży odpowiednio do wylosowanego zadania
  • rozróżniania , klasyfikacji mięsa , określania jego przydatności produkcyjnej i handlowej
  • znajomości osłonek, przypraw i innych dodatków do mięsa i jego przetworów
  • wykonania oceny organoleptycznej wyrobu gotowego
  • ekspozycji towaru do sprzedaży

  Rok szkolny 2006/2007
Adam Swadźba
VI miejsce w Turnieju

zobacz zdjęcia



  Rok szkolny 2001/2002
Michał Zając
II miejsce w Turnieju
Łukasz Gara
III miejsce w Turnieju


  Rok szkolny 2000/2001
Krzysztof Nocoń
I miejsce w Turnieju
Mariusz Januszek
V miejsce w Turnieju
Krzsztof Drąg
IX miejsce w Turnieju


  Rok szkolny 1999/2000
Michał Szczyśniak
IV miejsce w Turnieju
Krystian Skaliński
VI miejsce w Turnieju




Strona główna    Góra strony


...
Copyright © 2005-2016 RaV&sandrac