Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
im. J. Rymera - I Wojewody Śląskiego
w Katowicach

  • zdjęcie promujące zawód przetwórca mięsa
  • zdjęcie promujące zawód technik weterynarii
  • zdjęcie promujące zawód piekarz
  • zdjęcie promujące zawód technik technologii żywności
  • zdjęcie promujące zawód cukiernik


„Okazjonalne wypieki – 100 lat niepodległości”
17 października 2018


 

W konkursie brali udział chętni uczniowie –cukiernicy ze wszystkich klas technikum i szkoły branżowej. Komisja konkursowa w składzie: mgr inż. Małgorzata Plesińska, mgr inż. Aleksandra Cymerys, mgr inż. Ewa Rębacz, mgr inż. Lidia Kasperczyk, oceniała wyroby w dwóch kategoriach: „Torty” oraz „Ciasta i ciasteczka”. Oceniano pomysł, wygląd, techniki wykończenia oraz smak. Uczniowie wykazali się niezwykłą kreatywnością i wysokimi umiejętnościami. A jak fantastycznie smakowały ich wyroby! Wybór był niezwykle trudny… Ostatecznie Komisja przyznała miejsca:

  • W kategorii „Torty”:
    • 1 miejsce - Monika Lipa klasa IA
    • 2 miejsce - Karolina Zawacka klasa IIICP, Kacper Janiak klasa IVA
    • 3 miejsce - Patrycja Mróz klasa IIICP, Agata Dyczkowska klasa IIIA
    Wyróżnienia - Aleksandra Sala klasa IA, Dawid Szmajduch klasa IIIA
  • W kategorii „Ciasta i ciasteczka”:
    • 1 miejsce - Wiktoria Błaszczyk klasa IIA
    • 2 miejsce - Patrycja Szewczyk klasa IA
    • 3 miejsce - Dominika Rozmus klasa IVA

 


Galeria zdjęć
„Okazjonalne wypieki – 100 lat niepodległości”
17 października 2018


 
.
.