Dzisiaj jest 20.11.2017
Strona głównaRekrutacjaKontaktLinkiBiuletyn Informacji Publicznej


Dietetyka w przemyśle spożywczym


    Zadajesz sobie pytania:
  • jak ustosunkować się do istniejącej na rynku żywności dietetycznej?
  • czy jest ona zdrowa, przeznaczona dla każdego, czy nie ma negatywnego wpływu na organizm?
  • jakie produkty łączyć ze sobą?
  • jakie warto eliminować z diety i dlaczego?
  Pojęcie diety, sposobu racjonalnego odżywiania, jest zagadnieniem popularnym wzbudzającym zainteresowanie i wiele emocji. Większości młodych ludzi dieta kojarzy się z odchudzaniem, ładną sylwetką – dlatego celem zajęć jest wprowadzenie nowego, szerszego spojrzenia na to zagadnienie.
    Uczymy się wpływu poszczególnych składników żywności na organizm oraz tego w jakich przypadkach konieczne jest zwiększenie lub zmniejszenie, a czasem wręcz eliminacja danego składnika ze stosowanej diety.
    Efektem naszej pracy są opracowane jadłospisy dla wybranych osób.




Strona główna    Góra strony


...
Copyright © 2005-2016 RaV&sandrac