Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „Zamknij” na dole tej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.

Zamknij

          Dzisiaj jest 20.11.2017
Strona głównaRekrutacjaKontaktLinkiBiuletyn Informacji Publicznej


WĘDLINIARZ


    okres nauki: 3 lata

    Wędliniarz przygotowuje i przerabia mięso i podroby na wędliny, wędzonki i wyroby wędliniarskie według określonych normami receptur, przy zastosowaniu maszyn i urządzeń masarskich.

    Możliwości zatrudnienia: Wędliniarz może pracować w zakładach przetwórstwa mięsnego, w zakładach garmażeryjnych i sklepach. Może prowadzić własną firmę mięsną.

    Przedmioty zawodowe: technika w przetwórstwie mięsa, technologie produkcji przetwórstwa mięsa, gospodarka magazynowa w zakładzie przetwórstwa mięsa, podstawy działalności gospodarczej.

    Praktyki zawodowe (płatne) odbywają się w zakładach przetwórstwa mięsa.
W ramach praktyk zawodowych uczniowie wyjeżdżają na staże zagraniczne.

    Języki obce: język angielski, język angielski zawodowy.





Strona główna    Góra strony


Copyright © 2005-2016 RaV&sandrac