Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „Zamknij” na dole tej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.

Zamknij

          Dzisiaj jest 20.11.2017
Strona głównaRekrutacjaKontaktLinkiBiuletyn Informacji Publicznej


PIEKARZ


    okres nauki: 3 lata

    Piekarz prowadzi procesy i wykonuje czynności związane z wytwarzaniem różnych rodzajów pieczywa przy użyciu odpowiednich maszyn, urządzeń i sprzętu. Uczniowie w czasie nauki w szkole zapoznają się produkcją pieczywa, ucząc się ręcznego formowania wyrobów oraz nowoczesnych technik wytwarzania i formowania pieczywa.

    Możliwości zatrudnienia: Piekarz może pracować w rzemieślniczych i przemysłowych zakładach piekarskich, zakładach gastronomicznych oraz w punktach sprzedaży pieczywa. Może również samodzielnie prowadzić zakład produkcyjny.

    Przedmioty zawodowe: technika w produkcji piekarskiej, technologie produkcji piekarskiej, gospodarka magazynowa w zakładzie piekarskim, podstawy działalności gospodarczej.

    Praktyki zawodowe (płatne) odbywają się w małych i średnich piekarniach.
W ramach praktyk zawodowych uczniowie wyjeżdżają na staże zagraniczne.

    Języki obce: język angielski, język angielski zawodowy.





Strona główna    Góra strony


Copyright © 2005-2016 RaV&sandrac