Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „Zamknij” na dole tej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.

Zamknij

          Dzisiaj jest 20.11.2017
Strona głównaRekrutacjaKontaktLinkiBiuletyn Informacji Publicznej


CUKIERNIK


    okres nauki: 3 lata

    Praca cukiernika polega przede wszystkim na produkcji wszelkiego rodzaju ciast, ciastek, tortów, deserów, cukierków, pieczywa cukierniczego, lodów i elementów dekoracyjnych. Cukiernik dba o swoje miejsce pracy oraz materiały z jakimi pracuje. Do jego obowiązków należy nadzór nad zaopatrzenie miejsca pracy we wszystkie niezbędne produkty, wybór najlepszych jakościowo składników, dbanie o urządzenia i narzędzia swojej pracy.

    Możliwości zatrudnienia: zakłady przetwórstwa spożywczego produkujące wyroby cukiernicze na skalę przemysłową, ciastkarnie, cukiernie, możliwość założenia własnej działalności gospodarczej.

    Przedmioty zawodowe: technika w produkcji cukierniczej, technologie produkcji cukierniczej, gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym, podstawy działalności gospodarczej.

    Praktyki zawodowe (płatne) odbywają się w małych i średnich zakładach cukierniczych.
W ramach praktyk zawodowych uczniowie wyjeżdżają na staże zagraniczne.

    Języki obce: język angielski, język angielski zawodowy.





Strona główna    Góra strony


Copyright © 2005-2016 RaV&sandrac