Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „Zamknij” na dole tej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.

Zamknij

          Dzisiaj jest 12.12.2017
Strona głównaRekrutacjaKontaktLinkiBiuletyn Informacji Publicznej


Ogólnopolski Konkurs Wiedzy z Zakresu Technologii Mięsa

    Konkurs ten miał długą tradycję. Niestety od roku szkolnego 2006/2007 nie jest organizowany.
Organizatorem imprezy było Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego oraz redakcja „Gospodarki Mięsnej”.
    Finał Ogólnopolski odbywał się co roku w innym mieście, a gospodarzami i współorganizatorami były szkoły i zakłady mięsne.
    Zgodnie z regulaminem Ogólnopolskiego Konkursu w grudniu lub w styczniu organizowany był etap szkolny, w wyniku którego wyłanianych było 3 uczniów, którzy reprezentowali szkołę w finale.
Uczniów przygotowywała do konkursu nauczycielka technologii mgr inż. Małgorzata Plesińska, a wcześniej Franciszek Kładź.
    Najlepsi, którzy znaleźli się w gronie laureatów (12 pierwszych miejsc) mieli zapewniony indeks bez egzaminu na jedną z wyższych uczelni: Akademia Rolnicza w Poznaniu – Wydział Technologii Żywności, Politechnika Łódzka – Wydział Chemii Spożywczej i Biotechnologii, Akademia Siedlecka.

Rok szkolny Miejsce zespołowe Miejsce indywidualne laureata Nagrody dodatkowe

2004/2005
Krotoszyn

III

Przemysław Grzanka i Agnieszka Cichoń
uzyskali indeksy na trzy uczelnie:
Akademię Rolniczą w Poznaniu - Wydział Technologii Żywności,
Politechnikę Łódzką – Wydział Chemii Spożywczej i Biotechnologii,
Akademię Siedlecką
 

2003/2004
Łuków

II

III miejsce: Dawid Suchanek
X miejsce: Paweł Rajzer
uzyskali indeksy na wydział technologii żywności lub biotechnologii
wybranej uczelni
 

2002/2003
Ełk

III

II miejsce: Sebastian Pęczkowski
IX miejsce: Dariusz Szefler
uzyskali indeksy na wydział technologii żywności lub biotechnologii
wybranej uczelni
Nagroda za najlepszą
znajomość
„Gospodarki Mięsnej”

2001/2002
Sokołów Podlaski

V

II miejsce: Weronika Pilarczyk
uzyskała indeks na wydział technologii żywności lub biotechnologii
wybranej uczelni
Nagroda dla najlepszej
uczestniczki
w części praktycznej

2000/2001
Krotoszyn

V

X miejsce: Sławomir Osoba
uzyskał indeks na wydział technologii żywności lub biotechnologii
wybranej uczelni
 

1999/2000
Jarosław

VII

  Nagroda za najlepszą
znajomość
„Gospodarki Mięsnej”


    W roku szkolnym 2005/2006 w dniach 29-32 marca odbył sięw naszej szkole XXXVI Finał Ogólnopolskiego Konkursu z Zakresu Technologii Mięsa.

zobacz zdjęcia



Strona główna    Góra strony


Copyright © 2005-2016 RaV&sandrac