Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „Zamknij” na dole tej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.

Zamknij

          Dzisiaj jest 24.04.2018
Strona głównaRekrutacjaKontaktLinkiBiuletyn Informacji Publicznej



DNI OTWARTE!!!
25 kwietnia 2018 roku

Prezentacje będą się odbywać o godz. 9:30, 11:30, 13:30
Serdecznie zapraszamy!!!
Czekamy na Ciebie w pracowniach: weterynaryjnych, analizy żywności, cukierniczej i piekarskiej. W nich między innymi:
  • poznasz podstawowe badania kliniczne zwierząt
  • nauczysz się na, co zwracać uwagę sprawując opiekę nad pupilem
  • weźmiesz udział w mini warsztatach cukierniczo-piekarskich
  • może odkryjesz, co znajduje się w produktach spożywczych ?....
Najlepszy dojazd (do przystanku Szopienice Poczta):
z centrum Katowic - tramwaje: 14, 15, 20,
z Mysłowic tramwaj 14,
z Sosnowca tramwaj 15,
lub jeśli wolisz autobus: 44, 70, 72, 74, 108, 109, 695, 920
(przystanek: Szopienice Kościół)

17-18 stycznia 2018
Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik

Nasza szkoła wygrała!
Naszą szkołę reprezentowała Aleksandra Łukaszewska – uczennica z klasy IIIAC Szkoły Branżowej, która praktykę zawodową odbywa w Cukierni pana Jaromina w Katowicach.
Zadanie praktyczne polegało na złożeniu tortu i jego dekoracji wg własnego projektu, wykonaniu ciastek bankietowych oraz figurek marcepanowych. Temat przewodni Turnieju brzmiał „Powiew wiosny".
Ola uzyskała najwyższą ilość punktów zarówno w części praktycznej, jak i teoretycznej i tym samym została laureatką I miejsca.
W kwietniu 2018 będzie reprezentowała naszą szkołę i nasze województwo na Etapie Centralnym we Wrocławiu.
Gratulujemy!!!

czytaj więcej

zobacz zdjęcia



„Fundacja Edukacyjna „Perspektywy” potwierdza, że
Technikum Nr 10 w Katowicach jest wśród 100 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Szkół Ponadgimnazjalnych PERSPEKTYWY 2017 i przysługuje mu tytuł „Złotej Szkoły 2017”.


Mamy powody do dumy – jesteśmy „Złotą Szkołą 2017”

Magazyn „Perspektywy” po raz 19. opublikował ranking szkół ponadgimnazjalnych (licea i technika). Nasze Technikum nr 10 znalazło się na liście najlepszych techników w kraju.
Zajęliśmy 2. miejsce w Katowicach, 5. w województwie śląskim i 37 w Polsce na 1787 techników.


 Kształcimy w nastepujących zawodach:
     TECHNIKUM Nr 10
  Technik technologii żywności:
(Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych)
 
  • Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
  • Produkcja wyrobów piekarskich
  • Produkcja wyrobów cukierniczych
  • Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
dietetyk innowacja pedagogiczna: Dietetyka w przemyśle spożywczym

weterynarz, technik weterynarii Technik weterynarii

     BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA Nr 7
 


Szkoła pod patronatem Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach

Zobacz także koniecznie fantastyczne prezentacje wyrobów, które przygotowują co roku uczniowie klas III zasadniczej szkoły zawodowej w zawodach cukiernik, piekarz i wędliniarz.


Naukę w naszej szkole wybrała nie tylko młodzież z Katowic, ale i odległego Bytomia, Rybnika, Pszczyny, a nawet z dalekich Chin




Strona główna    Góra strony


Copyright © 2005-2018 RaV&sandrac